Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق، دوره جنگ سرد شاهد توسعه حجم زیادی از نفربرهای زرهی به صورت شنی دار یا چرخ دار بود که در تعداد بسیار بالایی تولید و به کشورهای مختلفی نیز صادر شد. حجم زیادی از این زره پوش ها مثل سری BTR و BMP روسی و M۱۱۳ آمریکایی همچنان در مدل های مختلف در کشورهای مختلف جهان در خط یک خدمت رزمی حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از پایان جنگ سرد و وجود این حجم گسترده از تسلیحات مذکور و البته ظهور نسل جدیدی از تهدیدات، موجب شد اقدامات زیادی در خصوص ارتقاء این نفربرها انجام شود که عمدتا در بخش های مربوط به تحرک، حفاظت و قدرت آتش بوده است.
زره پوش آبی خاکی BTR ۵۰ یکی از محصولات ساخت اتحاد شوروی سابق است که در اواسط دهه ۱۹۵۰ میلادی وارد خدمت و در حجم بالایی به متحدین این کشور در آن زمان صادر شد.بی‌تی‌آر-۵۰ با نام ایرانی نفربر خشایار، یک نفربر زره پوش آبی-خاکی ساخت شوروی است که بر مبنای تانک سبک پی تی 76 طراحی شده ‌است. بی‌تی‌آر-۵۰ برخلاف دیگر نفربرهای سری بی تی آر که چرخ‌ دار هستند، یک خودروی شنی‌دار است. بی‌تی‌آر (БТР) مخفف واژهٔ روسی برونترانسپورتر (Бронетранспортер) است. بی‌تی‌آر-۵۰ حدود ۱۴٫۵ تن وزن دارد و یک موتور دیزلی به قدرت ۲۴۰ اسب بخار نیروی محرکهٔ آن را تأمین می‌کند. موتور در قمست عقب و کوپهٔ سربازان در قسمت وسط خودرو قرار گرفته و گنجایش حمل ۲۰ سرباز را دارد. زره فولادی این نفربر بین ۷ میلی‌متر در عقب تا ۱۳ میلی‌متر در جلو ضخامت دارد و فقط در مقابل گلوله‌های ۷٫۶۲ میلی‌متری و ترکش‌های کوچک مقاوم است. ارتفاع کم ۲ متر و ۳ سانتیمتری و زاویه‌دار بودن قسمت جلوی نفربر باعث می‌شود تا هدف قرار گرفتن آن از جلو دشوار باشد. این نفربر بین سال‌های ۱۹۵۴ تا ۱۹۷۰ در شوروی تولید شده و به ده ‌ها کشور دیگر نیز صادر شد. در زمان رژیم طاغوت نیز با توجه به برخی از روابط خاص آن زمان میان دو کشور، ایران مبادرت به سفارش تعدادی از سلاح های ساخت شوروی کرد که بی تی آر ۵۰ نیز بخشی از آنها بود. این زره پوش با توجه به داشتن قابلیت آبی خاکی و توان عبور از برخی رودخانه ها و موانع آبی گزینه مناسبی برای حمل و نقل نیروها در میدان نبرد محسوب می شد.   نفربر بی تی آر ۵۰ ساخت شوروی سابق
نفربر مکران مجهز به برجک رزمی جدید   همانطور که اشاره شد این زره پوش به علت سابقه طولانی خدمت، برای تداوم فعالیت نیازمند ارتقاء است و طی هفته های اخیر، سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه اقدام به رونمایی از تعدادی دستاوردهای جدید خود کرده که در یکی از طرح های مهم و قابل توجه، یک برجک مسلح جدید را برای این زره پوش توسعه داده که می تواند کلیدی برای توسعه بسیاری از زره پوش های قدیمی موجود در کشور باشد.  قبل از پرداختن به بحث برجک باید گفت که بخش های دیگر این زره پوش نیز اورهال شده و توان بخش حرکت در آب آن، در محیط هایی با فورس ۳ است که به معنی توانایی حرکت در مقابل موج هایی تا ارتفاع ۱ متر و ۲۵ سانتی متر خواهد بود.
برجک مسلح؛ آچار فرانسه آتشین برای زره پوش های ایرانی
پیش از بحث در خصوص برجک های مسلح، باید به نکته مهم اشاره کرد. جمهوری اسلامی ایران دارای ناوگان بسیار بزرگی از انواع زره پوش های چرخ دار و شنی دار و تانک های با سابقه، خصوصا سری تی ۵۵ و تی ۶۲  است که امروزه در نقش اصلی خود به کار نیامده ولی با یک سری تغییرات ساده که در داخل کشور نیز مقدور و ممکن است، می توان آنها را در نقش های مختلفی از جمله بحث پشتیبانی آتش تجهیز کرد. برای نمونه سری بی تی آر ۵۰ و ۶۰ و نفربر های بی ام پی ۱ و ۲ از جمله این زره پوش ها هستند.
در بحث برجک های مسلح معمولا با برجکی رو به رو هستیم که به صورت ترکیبی شامل چند جزء اصلی است. یک توپ (معمولا در کالیبر های ۲۰ الی ۴۰ میلی متری)، یک قبضه تیربار ۷.۶۲ میلی متری، تعدادی موشک های ضد زره و البته سیستم اپتیکی مخصوص دید در روز و شب و البته سیستم های کشف هدف حرارتی و مسافت سنج لیزری.  
برجک رزمی RCG۳۰ ساخت آفریقای جنوبی
برجک رزمی Berezhok ساخت روسیه   یک نکته بسیار مهم جدا از مسئله قدرت آتش، بحث سیستم های نظارتی اپتیکی است که روی این برجک ها نصب شده و توانایی دید و شناسایی و نظارت را به نفربرهای قدیمی در شب و روز و کلیه شرایط آب و هوایی اعطا می کند. فراموش نکنیم بسیاری از این نفربرها عملا در زمانی توسعه یافته اند که یا این سیستم ها وجود نداشته یا جزو گزینه های بسیار لوکس در دوره خود به حساب می آمدند. امروزه و با استفاده از برجک هایی مثل نمونه ساخت شده توسط نیروی زمینی سپاه به راحتی پلتفرم های قدیمی قابلیت شناسایی و درگیری با اهداف در شب و روز و کلیه شرایط جوی را پیدا می کنند.
اما به سراغ برجک نصب شده روی زره پوش "مکران" برویم. سلاح اصلی، مشخصا توپ نام آشنای ۲ آ ۴۲ است که در ابتدا به عنوان سلاح استاندارد نفربر بی ام پی ۲ وارد خدمت شده و تا به امروز نیز از جمله سلاح های پر طرفدار در بلوک شرق محسوب می شود. توپی با مکانیزم تقریبا ساده، مقاومت بالا در برابر شرایط خشن محیطی و البته قدرت آتش مناسب که طیف گسترده ای از اهداف را پوشش می دهد. برد موثر این توپ ۲ هزار و برد نهایی آن ۴ هزار متر است.
با توجه به سیستم نظارتی و کنترل آتش به همراه سیستم محاسبه بالستیک که روی این برجک نصب شده، محاسبات مربوط به حرکت گلوله به سمت هدف به سرعت انجام شده و رسیدن دقیق به بردهای بیش از ۲ هزار متر به راحتی ممکن می شود.  
نمای نزدیک از نفربر مکران و برجک رزمی - در کنار تصویر تیوب موشک های ضد زره مشخص است   یکی از مسائل مهم که امروزه توجه بسیاری از نیروهای نظامی در منطقه غرب آسیا را به خود جلب کرده مقابله با خودروهای انتحاری است. توپ ۳۰ میلی متری ۲ آ ۴۲ از جمله گزینه هایی است که ضمن ترکیب شدن با سیستم کنترل آتش در بردهای بالا، می تواند این طیف از تهدیدات را نابود کند. یک نکته جالب در خصوص این توپ در برجک جدید، تغییر مکان محل قرارگیری مهمات این توپ است که در پشت برجک تعبیه شده و در صورت مورد اصابت قرار گرفتن از جلو زمان کافی به خدمه برای ترک زره پوش را می دهد. در بسیاری از طرح های قدیمی تر به دلیل نزدیک بودن منبع مهمات به لوله توپ هر نوع برخورد به سرعت منجر به انفجار و از بین رفتن نفرات درون زره پوش میشد. ۵۰۰ گلوله ۳۰ میلی متری برای این برجک در نظر گرفته شده است.  
بر اساس تصاویر موجود به نظر می رسد ۲ تیر موشک ضد زره - احتمالا از سری طوفان - نیز برای این برجک در نظر گرفته شده است. موشک طوفان در حقیقت یک نمونه مشابه از موشک مشهور تاو است که چندین مدل آن در سالهای اخیر ساخته شده و خصوصا در سالهای اخیر در میدان های نبرد عراق و سوریه در حجم بسیار بالا بر علیه گروه های تروریستی مورد استفاده قرار گرفته است. این موشک ضد زره بردی در حدود ۳.۵ کیلومتر داشته و می تواند در شرایط نبرد دست برتر و بلند زره پوش مورد استفاده برای مقابله با ادوات زرهی دشمن باشد.
همچنین یک قبضه تیربار ۷.۶۲ میلی متری، احتمالا از نوع پی کا، نیز مکمل تسلیحاتی این برجک است که برای نبرد با نیروهای پیاده دشمن در فاصله نزدیک به کار خواهد آمد. ۲۰۰۰ گلوله ۷.۶۲ میلی متری برای این تیربار در نظر گرفته شده است.
اطلاعات منتشر شده در خصوص جزییات سیستم اپتیکی این زره پوش هم در جای خود بسیار جالب و قابل توجه است. در این برجک یک سیستم حرارتی با دوربین غیر سرد شونده با قدرت آشکار سازی تا برد ۴ کیلومتر، مسافت سنج لیزری با برد ۱۰ کیلومتر و سیستم کنترل آتش و سیستم دوربین روزانه با دوربین با قابلیت زوم ۳۰ برابر نصب شده است. این مجموعه توانایی بسیار بالایی برای بحث شناسایی و درگیری مناسب با اهداف در فواصل مختلف را در اختیار سرنشین های زره پوش مورد نظر قرار می دهد.
با توجه به اعلام مسئولین مربوطه، این برجک امکان نصب روی زره پوش های سری بی تی آر و بی ام پی را نیز دارد. نصب این برجک بر روی این زره پوش ها می تواند توان رزمی این نفربرها را شدیدا افزایش داده و نیروهای مسلح کشورمان را صاحب حجم قابل توجهی از خودروهای پشتبانی آتش و نفربرهایی با قدرت آتش بسیار بالا کند.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نفربر زره مکران ۷ ۶۲ میلی متری زره پوش زره پوش بی تی آر ۵۰ بسیار بالا زره پوش ها قدرت آتش نفربر بی نصب شده برجک ها ضد زره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاریس برای المپیک 2024 به یک دژ نظامی تبدیل می‌شود!

 فرانسه امنیت مرزی فرودگاه‌های پاریس را پیش از بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ افزایش خواهد داد.

به گزارش تسنیم، مقامات فرانسوی تصمیم گرفته‌اند تعداد مرزبانان فرودگاه ها را تا 1900 نفر افزایش دهند و همچنین اقداماتی علیه رانندگان غیر قانونی که بدون سفارش قبلی از طریق اپلیکیشن، مسافران را مستقیماً از فرودگاه می‌برند، انجام دهند.

آملی اودیا کاسترا، وزیر ورزش فرانسه با تایید این موضوع گفت: در هفته‌های اخیر دستگیری‌ها و بازرسی‌های اضافی رشد داشته است. تجربه فرودگاه اولین و آخرین خاطره‌ای خواهد بود که ورزشکاران، رسانه‌ها از سراسر جهان و بازدیدکنندگان متعدد آن را با خود خواهند برد. همچنین برنامه‌هایی برای بسته شدن حریم هوایی پاریس به مدت شش ساعت در مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک 2024 داریم.

18 هزار سرباز فرانسوی در طول بازی‌ها در پاریس مستقر می‌شوند که 3 هزار نفر از آنها به نظارت هوایی اختصاص خواهند داشت. این تعداد علاوه بر 35 هزار افسر پلیس مدنظر قبلی است.

المپیک پاریس از 26 جولای تا 11 آگوست 2024  (5 تا 21 مرداد سال جاری) برگزار می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پاریس برای المپیک 2024 به یک دژ نظامی تبدیل می‌شود!
  • روسیه ۲۹ پهپاد اوکراینی و ۵ «هامر» ساخت فرانسه را سرنگون کرد
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • هوش مصنوعی چینی متن را به ویدئو تبدیل می‌کند
  • جدول مربوط به توزیع اعتبارات نیروهای مسلح تصویب شد
  • فابرگاس: رم - لورکوزن، دیداری است که تماشای آن را نباید از دست داد
  • رضایت ده روسی از نگرش پاتریسیو در رختکن؛ احتمال تمدید قرارداد او به عنوان دروازه‌بان ذخیره
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • کسی نمی‌تواند نام «خلیج فارس» را جعل کند